گروه خبري : آخرین مقالات
تاريخ انتشار : -
كد :39

کاربرد فیلتر هپا

فیلتر هپا (HEPA) در تجهیزات و دستگاه‌هایی که با طرز کار مکش یا دمش هوا به کار می رود. جارو برقی یک مثال ساده از کاربرد فیلتر هپا می باشد. از فیلتر هپا در صنایع مختلفی از جمله صنایع پزشکی و آزمایشگاهی استفاده می شود.

در صنعت از فیلتر هپا در اتاق های تمیز کارخانجات تولیدکننده مواد میکرو بیولوژی ، هواسازهای اتاق های عمل بیمارستان ها و در اتاق های ایزوله پردازش های صنعتی چون میکروالکترونیک ، بیمارستان ها ، داروسازی ها ، صنایع تولید موادغذایی و صنایع تولید کننده قطعات حساس الکترونیک و کلین روم های صنایع پیشرفته نانو تکنولوژی استفاده می شود.

کاربرد فیلتر هپا(HEPA) در صنایع داروسازی

فیلتر هپادر صنایع داروسازی


بسیاری از فرایندها در صنایع داروسازی بدون داشتن سیستم فیلتراسیون مناسب امکان‌پذیر نمی‌باشند. هوای ورودی به منظور رعایت استانداردها و شرایط خاصی که این فرایندها در آن انجام می‌شوند، باید به طور کامل استرلیزه شود. هوای خروجی اغلب آلوده به مواد رادیواکتیو یا مواد فعال بیولوژیکی مانند انواع ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌باشد که می‌تواند برای کارکنان و محیط اطراف بسیار آسیب‌زا باشد. کاپرون فیلتر علاوه بر فراهم کردن فیلترهای مناسب جهت استریلیزاسیون هوای ورودی در محیط‌های حساس، راه حل‌های مناسبی برای مدیریت هوای خروجی در این محیط‌ها ارائه می‌دهد. از آنجا که آلاینده‌ها در فیلترها باقی می‌مانند و هنگام تعویض در محیط پراکنده می‌شوند، کاپرون فیلتر محصولات مناسبی جهت تعویض ایمن فیلترها مانند سیستم‌های bag-in/bag-out عرضه می‌کند.

کاربرد فیلتر هپا(HEPA) در زندگی روزانه

فیلتر هپا


در محیط خانه و محل کار هوایی که شما تنفس میکنید حاوی آلاینده هایی مانند ذرات ریز معلق ، گرد و غبار ، پرز فرش و ذرات خاک می باشد و به راحتی وارد دستگاه تنفسی انسان می شوند با گذشت زمان امکان بروز مشکلاتی مانند آسم و آلرژی را خصوصا در افراد حساس مانند سالخوردگان و کودکان افزایش می دهند . فن آوری های مختلف و زیادی برای تصفیه هوا استفاده می شوند که هوای پاک و سالم را به مصرف کنندگان ارایه می دهند. برخی از مهمترین این فناوری ها عبارتند از استفاده از فیلترهای هپا، روش های الکترونی، استفاده از اشعه ماورای بنفش و …. هر کدام از این فن آوری ها برای حذف نوع خاصی از آلاینده ها طراحی شده اند.امروزه شرکت های لوازم خانگی در وسایلی که دمش و دهش هوا دارد و دارای فیلتر می باشند مانند کولر گازی اسپلیت ، تصفیه هوا ، جاروبرقی از فیلتر هپا استفاده می نمایند. ساختار فیلتر هپا ( HEPA ) به این صورت است که الیاف پلیمری خاص مانند الیاف شیشه ای ، فایبر گلاس به طور تصادفی و نامنظم درهم فشرده شده اند دارای منافذ ریزی هستند و در هنگام عبور جریان هوا از فیلتر هپا ذرات بزرگتر از ۰.۰۳ میکرون در فیلتر باقی می ‌مانند .

کاربردفیلتر هپا(HEPA)در جاروبرقی

فیلتر هپادر جاروبرقی


جارو برقی وسیله ای است که اکثر ما برای نظافت منزلمان و زدودن گرد و غبار از آن به استفاده می کنیم. اما گرد و غبار یکی از شایع ترین اشکال این ذرات شناور است که در صورت ورود به سیستم تنفسی ، ما را با مشکل مواجه میکند. در حقیقت این گرد و غبار موجود بر روی سطوح یا لابلای فرش ها و وسایل ته نشین شده و خطر زیادی برای ما ندارد. اما مشکل زمانی ایجاد می شود که شما با استفاده از یک جارو برقی نامناسب و غیر استاندارد اقدام به تمیز کردن آن ها می کنید.

عملکرد فیلتر هپا(HEPA)

بر خلاف تصور اولیه ، فیلترهای هپا مانند یک صافی عمل نمی کنند. فیلترهای هپا بیشتر به نوعی الیاف بسیار نازک که به شکلی نامنظم در هم تنیده شده اند شبیه هستند. هوای وارد شده به سیستم ، می بایست از هزاران پیچ و خم موجود در این الیاف راه خود را پیدا کند. هدف فیلتر هپا جذب ذرات بسیار ریز آلاینده است و طراحی آن به نوعی است که به سه روش به صورت همزمان ، از عبور آلاینده ها جلوگیری می کند:

۱ – جلوگیری از عبور ذرات (interception)

ذرات کوچکتر از ۱۰۰ نانومتر ، هنگام عبور جریان هوا از لابلای الیاف ، با برخورد به تقاطع الیاف ها به آن گیرکرده و می چسبند و سپس شعاع هوا با انعطاف و تغییر مسیر ، از فیلتر خارج می شود.

۲ – گیرافتادن ذرات به علت تراکم بافت الیافی (Impact)

ذرات بزرگتر از ۱ میکرون ، بعلت بافت بسیار متراکم فیلتر ، در آن جاگیر می شوند و جریان هوا با حرکت منحنی از راههای باز میان فیلتر عبور می کند. این مکانیزم با پخش شدن و از هم بازشدن الیاف ، کاهش میابد و با سرعت جریان هوا افزایش می یابد.

کاربرد فیلتر هپا


۳ – انتشار و پراکندگی (Diffusion)

جهت حرکت ذرات ریز تر از.۰۱ میکرون ، بعلت برخورد با مولکولهای گازی به طور مداوم تغییر می کند و یک مسیر نامنظم و پر از انحنا را طی می کنند که باعث کاهش سرعت آنها شده و این تاخیر باعث بالا رفتن احتمال توقف و گیرکردن ذرات معلق در درون فیلتر می شود. این روش در جذب ذرات معلق با قطر کمتر از ۰٫۱ میکرون ، بسیار موثر است. همانطور که گفته شد ، ذرات بزرگتر از ۰٫۴ میکرون نیز با دو روش مسدود کردن و تراکم جذب می شوند. ذرات بین این دو اندازه (حدود ۰٫۳ میکرون) بیشترین آمار جذب شوندگی در لابلای الیاف فیلتر را دارند که توسط هر سه عامل ذکر شده ، درفیلتر گیر می افتند.
به توجه به عملکرد فیلتر هپا در میابیم که این تکنولوژی قادر به حذف موثر بو و گازهای شیمیایی موجود در هوا نیست. چرا که گازهای شیمیایی و بخارات بد بو در فاز مولکولی هستند و مولکولها به راحتی از منافذ فیلتر هپا عبور می کنند. به همین دلیل تمامی سیستم های تصفیه هوای مجهز به فیلترهپا دارای فیلتر کربن فعال نیز هستند. مکانیزم عمل فیلترهای کربن فعال به گونه ای است که گازهای شیمیایی و بخارات بدبو جذب آن شده و از هوای اطراف حذف می گردند.

 


 

فروش فیلتر هپا