تاريخ انتشار : 1402/04/24 - 09:01
كد :97
ابعاد فیلتر هپا
ابعاد فیلتر هپا 300،150،70 میلی متر ( عمق ) 610 و 300 ( عرض ) در طول های 1830،1220،1520،910،610،600 میلی متر
کاربرد فیلتر هپا در مسیر جریان هوا یکی از مهم ترین عوامل دستیابی به محیط بسیار تمیز می باشد. فیلتر های هپا برای جمع آوری ذرات معلق هوا و میکروب ها طراحی و ساخته شده اند تا تمیزی مورد نیاز را در فضای داخلی ساختمان یا میز کار فراهم کنند. با توجه به حساسیت فوق العاده ای که در فیلترهای هپا از لحاظ انسانی و اقتصادی وجود دارد در هنگام خرید این محصول باید همه عوامل موثر برکیفیت محصول را در هنگام خرید مدیا فیلتر در نظر گرفت.
ابعاد فیلتر هپا چیست
فیلتر هپا افت فشار اولیه برابر 220 پاسکال اندازه گیری شده است و افت فشار نهایی ( پیشنهادی ) 380 پاسکال می باشد.
ابعاد فیلتر هپا 300،150،70 میلی متر ( عمق ) 610 و 300 ( عرض ) در طول های 1830،1220،1520،910،610،600 میلی متر جز، ابعادهای متداول مورد قبول قرار گرفته است.
کارآیی فیلتر هپا
برای انتخاب در نوع دستگاه تصفیه هوا باید بدانید که از چه نوع فیلتر هپایی استفاده شده است. پس در ابتدا باید با دانستن این که هر نوع فیلتر هپا چه مقدار می تواند ذرات را در خود نگه دارد شروع کنید. لازم به ذکر است دستیابی به فیلتراسیون 100 5 وجود ندارد، گرچه رسیدن به این فناوری بسیار نزدیک می باشد، چون که یک فیلتر هپا 99.99 درصد از بیشترین ذرات نافذ 0.12 تا 0.25 میکرون را حفظ می کند. فیلتر هپا قادر است این کار را با کوچک ترین ذرات انجام دهد. تصور کنید که چقدر در برابر ذرات بزرگ تر از یک میکرون، یعنی ذراتی که ویروس ها به آنها تمایل دارند به آن ها متصل شوند، موثر می باشند. فیلتر کردن و نگهداری آن توسط فیلتر HEPA حتی ساده تر است. پس با این تفاضیل به این نتیجه می رسیم که کارآیی فیلتر HEPA صد در صد می باشد.
عوامل اصلی در جذب ذرات در فیلتر هپا
- قطر الیاف تشکیل دهنده
- ضخامت کلی فیلتر
- سرعت عبور هوا از سطح فیلتر
روش های جذب آلاینده توسط انواع فیلتر هپا
ویژگی هایی که در ساختن یک فیلتر هپا استفاده می شود این است که حتی ریزترین آلاینده موجود در هوا جذب شود که این عمل با طراحی دو روش انجام می گیرد که شامل :
مسدود کردن
وقتی ذرات کوچکتر از 100 نانومتر از لایه های میانی عبور مند آلاینده ها گیر افتاده و به آن ها می چسبد ولی به شکلی دیگر از فیلتر عبور می کند. گیر افتادن ذرات به دلیل متراکم بودن طوری است که ذرات بزرگتر از یک میکرون به علت داشتن بافت روی الیاف ها درون آن گیر کرده و هوا به شکل منحنی از شبکه های باز فیلتر عبور می کند.
انتشار و پراکندگی
ذرات ریزتر از یک میکرون به دلیل داشتن حرکت پراکنده و با مولکول های گاز موجود در فضای اطراف برخورد می کند و این عمل باعث کاهش سرعت فیلتر هپا می شود و این تاخیر باعث توقف و یا گیر افتادن ذرات و حتی باعث نشت ذرات فیلتر می شود.
فیلتر هپا از لحاظ نحوه تمیز شدن دو نوع می باشد:
- فیلتر قابل شستشو می باشد، که این نوع از فیلتر در جارو برقی قرار داده نشده است.
- فیلتر هپایی که قابل شستشو نمی باشد، که آن را می توان با باد گرفتن بر روی آن مدت زمان استفاده از آن را افزایش داد.