گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1399/09/22 - 12:02
كد :50

فیلتر هپا هواساز

یکی از مشکلات عمده ای که روزانه با آن سرو کار داریم آلودگی هوا و گازهای مسموم موجود در هوا می باشد. با گذشت زمان و صنعتی شدن جوامع امروزی، ذرات معلق و گرد و غبار های شیمیایی تاثیر مخربی در سلامت جامعه گذاشته اند تا جایی که حتی خسارات جانی به بار آورده اند.

پس از انقلاب صنعتی در اروپا که با صنعت ذغال سنگ و ذوب فلزات شروع شد، آلایندگی در کشور های اروپایی بیش از قبل نمایان شد. با وجود این آلایندگی ها کم کم صنعت تصفیه هوا به میدان آمد. در سال 1823چارلز و جان دین تصمیم گرفتند که به آتش نشانانی که مجبور بودند برای کمک به دیگران وارد محل آتش سوزی که پر از دود بود شوند، کمک کنند. آنها ماسکی اختراع کردند که به آتش نشانان کمک می کرد که در هنگام مبارزه با آتش، نفس بکشند. این ماسک هوای آلوده را تصفيه می کرد. پس از آن ایده اولیه فیلتر های هوا رونق گرفت.

ساخت فیلتر هپا

پس از اکتشافات هسته ای و تشخیص معایب تشعشعات بر سلامت انسان، ضرورت وجود فیلتر هوا برای اشخاصی که با ذرات رادیو اکتیو سرو کار دارند مشخص گردید. ابتدا از فیلتر هپا برای محافظت سربازان و دانشمندان هسته ای که در معرض خطر ذرات رادیواکتیو حاصل از بمب های اتمی بودند، استفاده می شد. در طراحی فیلتر هپا ریز آلاینده های میکروسکوپی حق ورود نخواهند داشت. این ریز آلاینده ها علاوه بر ذرات معلق رادیو اکتیو می توانند هر ذره ای دیگری مانند گرده گیاهان ، شوره حیوانات خانگی ، کپک ها ، باکتری ها و سایر آلاینده های معلق در هوای اطراف باشند.

فیلتر هپا هواساز

نقش فیلتر هپا در تهویه مطبوع

در سال ۱۹۶۳ در آلمان یک سیستم فیلتراسیون هوای خانگی ابداع شد که کیفیت هوای منازل را تا حد بسیار بالایی بهبود می داد. ساختار این دستگاه به شکلی بود که هوای ورودی از یک یا چند لایه فیلتر هپا گذر  کرده و به داخل راه می یافت. در واقع بیس اصلی دستگاه تصفیه هوا فیلتر هپا بوده. امروزه نیز در سیستم های تهویه مطبوع مانند انواع اسپیلت ها از فیلتر های پیشرفته هپا استفاده می شود. برای افزایش عمر مفید سیستم های تهویه مطبوع تعویض فیلتر هپا طی زمان مشخصی الزامی می باشد.

فیلتر هپا هواساز بیمارستانی

در تعریف هوا میتوان گفت مجموعه ای از گاز های طبیعی موجود مفید و یا مضر می باشد. در واقع بخشی از هوای تنفسی دارای آلاینده های مضر می باشد. محیط بیمارستان و مراکز پزشکی محلی امن برای استراحت و درمان بیماران است. از این جهت باید شرایط تنفسی ویژه و مفیدی داشته باشد. علاوه بر وجود گازهای طبی مانند اکسیژن برای تنفس کمکی بیماران، محط بیمارستان باید عاری از هرگونه آلاینده باشد. سیستم تهویه بیمارستانی متشکل از انواع دستگاه های تهویه مطبوع به کمک پیشرفته ترین فیلتر های هپای بیمارستانی می باشد.

طرز کار فیلتر هپا بیمارستانی

در بیمارستان ها اصولا از فیلتر هپا کفی پلیتد استفاده می گردد. با کمک فیلتر هپا کفی پلیتد هوا مکیده شده در محیط های مختلف  فیلتر شده و به خارج از اتاق هدایت می گردد. فیلتر هپا کفی پلیتد زمان مورد نیاز برای تمیز کردن کاهش می دهد. این نوع فیلت هپا حتی زمانی که بیمار استراحت می کند کار خواهد کرد و برای  انواع سطوح، سنگ مرمر، پارکت، فرش ...  مناسب می باشد.استفاده از فیلتر هپا منجر به کاهش مصرف برق تا 50٪ خواهد شد.