تاريخ انتشار : 1397/06/13 - 09:47
كد :6
فیلتر هپا و نقش آن ها در تصفیه هوای محیط
فیلتر هپا از جلمه بخش های تاثیر گذار و مهم در هر مکنده صنعتی می باشد. هر جاروبرقی صنعتی فارغ از نوع کارکرد آن دارای دو شاخصه ی مهم به نام قدرت و سرعت مکش می باشد که تاثیر مهم و قابل توجهی در کیفیت کار دارا می باشد. فیلتر های هپا (HEPA) در ساختار خود عموماً می توانند پاکتی، کیسه ای، ستاره ای و کارتریجی باشند.
فیلتر هپا از جلمه بخش های تاثیر گذار و مهم در هر مکنده صنعتی می باشد. هر جاروبرقی صنعتی فارغ از نوع کارکرد آن دارای دو شاخصه ی مهم به نام قدرت و سرعت مکش می باشد که تاثیر مهم و قابل توجهی در کیفیت کار دارا می باشد. فیلتر های هپا (HEPA) در ساختار خود عموماً می توانند پاکتی، کیسه ای، ستاره ای و کارتریجی باشند. اما فیلترهای دستگاه جاروبرقی صنعتی در کلاس های مختلفی عرضه می شوند. این فیلتر ها علاوه بر جنس و شکل ظاهری بر اساس ظرافت بافت و در نتیجه توانایی آن ها در جداسازی ذرات گرد و غبار از هوا نیز طبقه بندی می گردند؛ بر این اساس سه کلاس عمومی M ، L و H تعریف می گردد که به ترتیب توانایی فیلتر کردن موادی به کوچکی ۳ ، ۱ و ۰٫۳ میکرون را دارا می باشند. در مقاله زیر قصد داریم تا با بررسی بیشتر به عملکرد فیلتر هپا بپردازیم.
تاریخچه ی فیلتر های هپا
فیلتر های اولیه هپا در دهه ۴۰ ام قرن بیست توسط کمیسون انرژی اتمی آمریکا در میان جنگ جهانی دوم و در پروزه ی منهتن که مربوط به ساخت بمب اتم بود، ساخته و استفاده شد. از فیلترهای هپا (HEPA) به منظور فیلتر کردن ذرات رادیو اکتیو از هوا و جلوگیری از ورود آلودگی های به وجود آمده به هوا استفاده می گردد. این تکنولوژی تا دهه ۵۰ به صورت کاملاً محرمانه بود اما در سال ۱۳۵۰ به ناگاه بر روی بیلبردها و تبلیغات تلویزیونی ظاهر و در سطح جامعه مطرح شد. از آن پس نام فیلتر هپا در امور صنعتی و تجاری به جای پروژه های نظامی و هسته ای شنیده شد و به ایجاد محیطی سالم و بهداشتی کمک خواهد کرد.