در تولید فیلترهای کیسه ای استانداردهای متفاوتی در ساخت و تولید به کار گرفته میشود. و با این تفسیر هزینه های متفاوتی هم برای آن در نظر می گیرند. فیلتر های کیسه ای از نظر کارایی و کاربرد در سطوح مختلفی قرار می گیرند و تولید کنندگان در تلاشند که با افزایش مزایا و کیفیت فیلترهای کیسه ای و جلب رضایت مشتریان بازار فروش را تحت تاثیر قرار دهند. فیلترها از نظر کارکرد و زمینه استفاده دارای ویژگی منحصر بوده و در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
تولید کننده فیلتر کیسه ای باید بررسی های مختلفی را برای تولید و طراحی مناسب ترین محصول در نظر بگیرند. در غیر این صورت محصول انتخاب شده، عملکرد مطلوبی نخواهد داشت. برای خرید این محصولات حتما تولید کننده فیلتر کیسه ای معتبر را هدف قرار دهید تا بتوانید از کیفیت محصولات خریداری شده مطمئن باشید.
مزایای فیلتر کیسه ای
یکی از کار آمد ترین و مهم ترین انواع دستگاه های تصفیه هوا فیلتر کیسه ای نام دارد. و استفاده از آن باعث می شود تا محیطی عاری از هر گونه گرد و غبار به ارمغان بیاورد. بنابراین لزوم استفاده از این دستگاه در این مکان ها الزامی می باشد. این محفظه از تعدادی کیسه که از جنس پلی استر هستند تشکیل شده و زمانی که غبار از دریچه ی ورودی آن داخل می شود روی سطح بیرونی کیسه ها می نشیند و هوای پاکیزه از آن خروج می شود.
این فیلتر های کیسه ای برای ذره هایی با قطر حتی یک میکرون کاربرد دارند. همچنین اگر به درستی طراحی شوند از راندمان پالایش 95 درصدی برخوردار می گردند. فیلتر های کیسه ای دارای مزایای بسیار فراوانی هستند که مهم ترین آن ها بازدهی کاربری بالا، هزینه ی کاربری پایین، مقاوم در مقابل گازهای قابل اشتغال، ذره های غبار مورد انفجار و....، استفاده آسان، دوام بالا ، کیسه هایی با ماندگاری بالا را برخوردار هستند. از دیگر مزایای فیلترهای کیسه ای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• ظرفیت نگهداری ذرات
• نرخ جریان بالا
• ضد الکتریسیته بودن ساکن (در صورت نیاز کارفرمایان)
• قابلیت تمیز کاری با استفاده از جریان معکوس هوا
• محافظت از محیط زیست
• زمان سرویس دهی به مدت طولانی
الیاف فیلتر
جهت فیلتراسیون در محیط های گازی و یا مایعات طیف گسترده ای از پارچه ها وجود دارد. شرایط بهره برداری، ویژگی های مکانیکی و مقاومت شیمیایی از مهمترین پارامترهایی هستند که در انتخاب پارچه فیلتر مناسب نقش دارند. جهت پاسخگویی به نیاز های مختلف صنعتی و کاربردهای ویژه، مواد اولیه متعددی جهت تولید پارچه استفاده می گردد.
مهمترین عوامل در انتخاب پارچه مناسب عبارتند از :
- نوع نخ در پارچه های بافته
- استحکام مکانیکی و سایشی
- مقاومت گرمایی
- مقاومت در محیط اسیدی
- مقاومت در محیط قلیایی
- مقاومت در حضور عامل اکسیداسیون
انواع پارچه فیلتر
بستر فیلتراسیون می تواند از نوع پارچه های بافته و یا بی بافت باشد. پارچه های بافته معمولا جهت فرآیند ها با نرخ فیلتراسیون و تمیزکاری پایین همانند سیستم های تکانی ( شیکری ) و یا جریان معکوس ( ریورس ایر ) مورد استفاده قرار می گیرند و پارچه های بی بافت در فرآیندهای با سرعت فیلتراسیون بالا و قدرت تمیز کاری قوی کاربرد دارند.
پارچه بافته
پارچه های بافته با الگوهای مختلفی کاربردهای صنعتی متفاوت تهیه می شوند. از ویژ گی های عمده پارچه ها ی بافته فضای خالی میان تارها و پودها است که امکان گریز غبار را فراهم می نماید. ساده ترین نوع بافت طرح تافته یا ساده ( PLAIN ) نام دارد. این نوع بافت معمولا به ندرت در فیلتراسیون استفاده می گردد زیرا میزان افت افشار آن حتی در حالتی که پارچه تمیز است و کیک غبار تشکیل نشده بالا است.
سایر بافت های متداول شامل سرژه یا کجراه یا جناغی ( TWILL ) و ساتن یا اطلس ( SATEEN, SATIN ) می باشد. پارچه با طرح سرژه نمی تواند به خوبی طرح تافته از عبور غبار ممانعت نماید ولی دیرتر دچار کورشدگی و مسدود شدن توسط غبار می گردد. منظور از کور شدگی، نفوذ به داخل بافت پارچه است به صورتی که توسط روش های تمیز کاری قابل برگشت نیست. بافت سرژه دارای گذردهی مناسبی برای جریان هوا می باشد در حالی که مقاومت بالایی نیز نسبت به سایش دارد. طرح ساتن نیز نمی تواند ذرات غبار را همانند طرح تافته جمع آوری نماید ولی دارای خاصیت جدا شدن آسان کیک غبار در فرآیند تمیزکاری است.
فیلترهای بی بافت
فیلتر های بی بافت یا نبافته ( NINWOVEN FABRIC ) از قرار دادن تصادفی الیاف بی شکل بر روی آستر بافته شده تولید می شوند. اتصال الیاف به آستر آن به روش های شیمیایی، گرمایی، توسط رزین و یا کوک صورت می گیرد. این الیاف دارای تخلخل بیشتری هستند لذا کارایی بالاتری جهت فیلتراسیون خواهند داشت. از ویژگی های این الیاف خاصیت ضد سایشی منسوج است که منجر به طول عمر بهره برداری بالاتر آن می گردد. فیلترهای بی بافت جهت رسیدن به راندمان فیلتراسیون مطلوب نیازمند کیک غبار کمتری هستند زیرا دارای بافت پیچیده و بی شکل و ضخامت پارچه ای به مقدار 2 تا 3 برابر پارچه های بافته هستند. در واقع هر یک از الیاف بی شکل این پارچه ها می توانند به روش قرارگیری در مسیر غبار و یا تحت تاثیر قراردادن آن، اقدام به توقف نمایند. در این نوع فیلترها عمل غبارگیری در خارجی ترین سطح پارچه رخ می دهد.
تولید انواع فیلترهای کیسه ای
فیلترها در صورتی که به طور مطلوب مورد استفاده قرار گیرند، دارای طول عمر بالاتری خواهند بود. انتخاب فیلتر نامناسب نه تنها هزینه ی صرف شده برای خرید آنها را به باد خواهد داد، بلکه می تواند به دردسرهای بسیاری نیز منجر شود. معمولا کاربران به دلیل کاهش هزینه های خرید این نوع از فیلترها، معیارهای دیگر را مد نظر قرار نمی دهند ولی غافل از این واقعیت که همین امر می تواند به مشکلات بیشتری منجر شود. زیرا در این صورت مجبور خواهید بود در کوتاه ترین مدت زمان نمونه های نادرست انتخاب شده را تعویض کنید و مجددا هزینه ی بیشتری را پرداخت کنید. در صورت نیاز به مشاوره ی برای خرید این محصولات با ما در تماس باشید. شرکت پال تهویه البرز با بیش از 12 سال سابقه در زمینه ساخت انواع فیلترهای کیسه ای می باشد. برای دریافت اطلاعات و مشاوره جهت خرید فیلترهای کیسه ای با همکاران ما در پال تهویه البرز تماس حاصل فرمایید.