گروه خبري : اخبار عمومی
تاريخ انتشار : 1397/07/04 - 10:25
كد :10

اهميت سيستم هاي تهويه هوا در بيمارستان ها

تمامي فضاهاي يک بيمارستان اعم از اتاقهاي عمل ، جراحي ، ريکاوري ، بخش هاي بستري ، آزمايشگاهها و ... نياز به گرمايش در زمستان و سرمايش در تابستان را دارند .

تمامي فضاهاي يک بيمارستان اعم از اتاقهاي عمل ، جراحي ، ريکاوري ، بخش هاي بستري ، آزمايشگاهها و ... نياز به گرمايش در زمستان و سرمايش در تابستان را دارند . دما و درصد رطوبت و نياز هواي تازه در بعضي از فضاها داراي اهميت زيادي است و در بعضي از فضاها داراي اهميت كمتري است .تحقيقات پزشکي نشان داده شده است که کنترل دما و رطوبت و استفاده از تهويه مطبوع براي معالجه و درمان بيماران بسيار موثر و مفيد است .تمامي موارد فوق بيانگر اين مطلب است که بحث تهويه مطبوع در بيمارستان علاوه بر ايجاد آسايش انسان هدف درمان را نيز دنبال مي کند همچنين فرق عمده سيستمهاي تهويه بقيه ساختمانها با بيمارستان اين است که شرايط طرح داخل بايستي شرائط تميز و عاري از عفونت و آلودگي باشد  براي رسيدن به اين هدف بايستي مسير حرکت هوا در تمامي فضاها تحت کنترل باشد .فيلتراسيون هوا و خارج نمودن هواي محيط هاي کثيف و بودار نيز از وظايف طراحان تاسيسات بيمارستان است معمولا حساسيت موارد فوق در بيمارستان هايي که داراي بخش سوختگي هستند بيشتر است ،سوختگي سبب ايجاد ضعف شديدي در بدن مي شود . بدين جهت در موارد زياد عفونت باعث مرگ و مير اين بيماران مي گردد و بايستي با رعايت اصول کنترل مسير هوا از توزيع آلودگي و عفونت جلوگيري نمود.

دما و درصد رطوبت نسبی در بیمارستانها

محدوده دما و درصد رطوبت نسبي براي اتاقهاي عمل در تابستان و زمستان دما در محدوده 76 درجه فارنهايت تا 68 درجه فارنهايت و رطوبت نسبي در محدوده 60 – 50 درصد است براي بخشهاي بستري در تابستان محدوده دما 86-75 و درصد رطوبت 60-30 است و در زمستان دما 86 درجه فارنهايت و درصد رطوبت در محدوده 60-30 درصد است . همچنين در اتاقهاي ريکاوري در تابستان و زمستان دما 75 درجه فارنهايت و محدوده رطوبت بين 60-50 درصد است پاتوژن های تنفسی موجود در هوا به سه دسته تقسیم میشوند که شامل قارچها , باکتریها و ویروس هستند قارچها ازنظراندازه بزگترازباکتری ها هستند  باکتریها نیز بزرگتر از ویروسها هستند کلیه باکتریها و قارچهاموجود درهوا توسط فیلترهای میکروبی (یا فیلترهپا با ضریب 3/0میکرون)ازمحیط حذف می شوند.
امابسیاری از ویروس ها کمتر از 3/0میکرون هستندو از فیلترهای هپا عبور می کنند اما بسیار حساس هستند به اشعه UV لذا برای کاهش بارآلودگی های میکروبی،ویروسی وقارچی باید از سیستمی استفاده شود که مجهز به فیلتر هپا ولامپ UV باشد.

عوارض جانبی ناشی از ضعف کیفیت هوای داخل اتاق بیمارستانها

  1. 1- آلرژی
  2. 2- بیماری های عفونی و سرماخوردگی های مکرر
  3. 3- خستگی و بی حالی بدون دلیل
  4. 4- تحریک چشم ها
  5. 5- سردرد , سرگیجه و تهوع بدون علت مشخص
  6. 6- بیماری های ریوی
  7. تقسیم بندی هوای داخل ساختمان :
  8. هوای جاری : هوایی که داخل اتاق وجود دارد
  9. هوای ورودی : هوایی که توسط سیستم های گوناگون به داخل
  10.  ساختمان وارد می شود.
  11. هوای خروجی : هوای داخل ساختمان که توسط سیستم های

 

 

 

تولید کننده فیلتر هوای بیمارستانی