گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1397/06/13 - 09:49
كد :7

ساختار فیلتر هپا چگونه است

یک فیلتر از جنس مواد پلیمری و الیاف ویژه را تصویر کنید که منافذ بسیار ریزی داشته و ذرات معلق بالاتر از ۰.۰۳ میکرون قادر به عبور از این منافذ نیستند.

یک فیلتر از جنس مواد پلیمری و الیاف ویژه را تصویر کنید که منافذ بسیار ریزی داشته و ذرات معلق بالاتر از ۰.۰۳ میکرون قادر به عبور از این منافذ نیستند. این تعریف ساده‌ای از ساختار و عملکرد فیلتر هپاست؛ اما اگر یک ورق یا لایه از این فیلتر در یک دستگاه قرار گیرد، به دلیل سطح تماس بسیار کم، میزان هوای تصفیه‌شده بسیار ناچیز می‌شود و همچنین منافذ خیلی زود به‌وسیله گردوخاک مسدود می‌شوند و می‌بایست فیلتر را تعویض کرد. با تا کردن این فیلتر به شکل آکاردئونی به جلو و عقب سطح بسیار بزرگی از فیلتر در فضای بسیار کوچکی قرار می‌گیرد. به‌این‌ترتیب می‌توان مساحت بیشتری از ورقه‌ها را در یک فضای اندک جای داد. این همان روشی است که در طراحی فیلترهای هپا به‌کاررفته است و امروزه در برخی از دستگاه‌های تصفیه هوا فیلترهایی به مساحت ۴۰ مترمربع به همین روش در دستگاه جای می‌گیرند. در یک نگاه ظاهر یک فیلتر هپا، فیلتر هوای خودروهای سواری را به یاد می‌آورد.

فضای باز بین الیاف‌های تشکیل‌دهنده فیلتر هپا تا ۰.۳ میکرون است و برخلاف تصور عمومی عملکرد جذب ذرات توسط فیلتر هپا مانند الک کردن یا غربال کردن نیست. ذرات معلق به‌صورت شناور با جریان هوا با عبور از فیلتر در لابه‌لای لایه‌های فیلتر هپا به دام می‌افتند و جریان هوا با انعطافی که دارد از میان شبکه فیلتر عبور می‌کند. برخلاف فیلترهای Membrane (پرده‌ای، غشایی، ممبران) که مانند یک الک در یک‌لایه، ذرات معلق را به دام می‌اندازد، فیلتر هپا ذرات را در لایه‌های متعدد و مختلف خود نگه‌داشته و خیلی دیرتر مسدود می‌شود و مانع عبور جریان هوای سالم هم نمی‌شود. هدف استفاده از فیلتر هپا جذب ذرات فوق‌العاده ریز آلاینده است و طراحی آن به‌نوعی است که با سه روش هم‌زمان به این هدف دست پیدا می‌کند.

 

تصفیه هوا با فیلتر هپا