تاريخ انتشار : 1401/05/24 - 10:25
كد :72
ساختار فیلترهای هپا و عملکرد آن
ساختار فیلترهای هپا به علت نوع و جنس الیافی که در آنها به کار برده شده، به گونهای میباشد که هیچ ذرهای با قطر بزرگتر از ۰.۳ میکرون، توانایی عبور از آنها را ندارد.
اما نکتهای که وجود دارد و همچنین باعث میشود ظرفیت یک فیلتر هپا که در هر دستگاه تصفیه هوا و یا به هر تحو دیگری که مورد استفاده قرار میگیرد بیشتر شود و همچنین منافذ این فیلتر با گرد و غبار پر نشوند، همین قابلیت چین خوردگی و تا شدن آنها میباشد.
امروزه یکی از جمله مسائل بسیار مهمی که در کنار جنسی که فیلتر هپا دارد در هنگام خرید دستگاههای تصفیه هوا مورد تحقیق و بررسی قرار میدهند، حجمی است که فیلتر دارد. که مشخصا هرچه حجم فیلتر بیشتر باشد نیاز به تعویض آن در طول ذفعات استفاده از آن کمتر خواهد بود.
فیلترهای هپا در بیشتر مواقع استفاده به صورت مستطیل شکل در داخل دستگاههای تصفیه هوا و یا جارو برقیها مورد استفاده قرار میگیرد که البته موارد استثنا نیز وجود خواهد داشت. در برخی از دستگاهها موجود در بازار این فیلتر به شکلهای مختلف دایرهای، بیضی شکل یا استوانهای میباشد.
فیلتر هپا برخلاف شیوهای که فیلترهای پردهای دارند که ذرات معلق موجود در هوا را فقط غربال مینمایند، این ذرات آلاینده و مضر هوا را در هنگام عبور جریان هوا از فیلتر توسط لایههای متعدد و پیچخوردهای که دارد، جذب نموده و مانع از برگشته شدن آنها به جریانات هوا خواهد شد.
این فیلتر برای جذب نمودن ذرات بسیار ریز و کوچک طراحی گردیده و زمانی که ذرات آلاینده جذب آن میشوند به هیچ وجه راه فرار و آزاد شدن مجدد در هوا را ندارند.
روشهای جذب نمودن ذرات آلاینده توسط فیلتر هپا
همانطور که قبلا نیز گفتیم فیلتر هپا با روشهای متفاوتی ذرات معلقی را که در جریان هوا وجود دارند و در حال عبور از این فیلتر میباشند را جذب مینماید. این روشها به شرح زیر میباشند:
مسدود نمودن راه ذرات معلق (Inception)
زمانی که ذرات بسیار ریز و کوچک که اندازهی آنها به کمتر از ۱۰۰ نانومتر میرسد، همراه با جریان هوا از الیاف موجود در فیلتر هپا عبور مینمانید، به کنارههای این الیاف گیر میکنند و نهایتا به دام خواهند افتاد. که این در حالی میباشد که جریانات هوا با تغییر دادن مسیر خود از فیلتر عبور مینمایند.
تراکم بافتی الیاف موجود در فیلتر، که سدی قدرتمند میباشند (Impact)
به علت بافت بسیار متراکمی که این الیاف دارند، ذرات بزرگتر از یک میکرون نیز، که همچنان بسیار ریزتر از آن میباشندکه با چشم انسان دیده شوند، توسط فیلترها جذب خواهند شد. در این روش نیز جریان هوا با تغییر مسیر از فیلتر عبور مینماید.
انتشار و پراکنده نمودن (Diffusion)
در این شیوه ذرات آلایندهی موجود که اندازهی آنها کوچکتر از یک میکرون میباشد، به دلیل برخورد مداومی که با مولکولهای گازی هوا دارند ، جهت حرکت آنها تغییر خواهد نمود و مسیری نامنظم را میپیماید. به همین علت است که با کم شدن سرعت آنها، به راحتی در الیاف فیلتر هپا گیر میکنند.