گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1401/06/08 - 10:12
كد :78

آشنایی با ساختار فیلتر هپا

آیا میدانید ساختار فیلتر هپا به چه شکل است؟


این فیلترها از به هم فشردن الیاف فایبرگلاس، حصیر و پوشال به‌وجود می‌آیند.
این لایه‌های به‌هم فشرده دارای منافذ ریز با ساختاری مانند لانه زنبور هستند.
قطر الیاف تشکیل‌دهنده فیلتر معمولاً بین 0.5 تا 2 میکرون است.
این فیلترها دارای ضخامت‌های مختلفی هستند که هر یک برای کاربردی خاص تعریف شده‌اند.
همانطور که می‌دانید عملکرد جاروبرقی‌ها به صورت مکنده است.
یعنی هوا و آشغال‌ها را به‌داخل می‌کشد و سپس هوا را بیرون داده و آشغال‌ها را در خود نگه می‌دارد.
در جاروبرقی‌های فاقد فیلتر هپا، ذرات بسیار ریز همراه با هوا خارج شده در محیط پخش می‌‌شوند یا به داخل موتور نفوذ می‌کنند.
اما ساختار منسجم و در هم تنیده این فیلتر سبب می‌شود ذرات تا قطر 0.30 میکرون در آن گیر کنند.
درحالی‌که هوا به‌راحتی از منافذ این ساختار خارج می‌شود.

آشنایی با ساختار فیلتر هپا

شکل ظاهری فیلتر هپا

شکل ظاهری فیلترهای هپا موجود در بازار اغلب به‌صورت صفحه‌ای و مستطیلی شکل است. اما برخی مدل‌های دیگر بسته به کاربردشان در انواع اشکال استوانه‌ای و دایره‌ای نیز تولیده شده‌اند.
عوامل مؤثر در جذب ذرات ریز توسط فیلتر هپا
میزان جذب در این فیلتر کاملاً به سه عامل بستگی دارد:

  1. قطر الیاف تشکیل‌دهنده فیلتر
  2. ضخامت کلی فیلتر
  3. سرعت عبور هوا از سطح آن

فیلترهای هپا قابل شستشو نیست!
لازم به ذکر است که فیلتر هپا، دارای قابلیت شستشو نیست. برای تمیز کردن این فیلتر می‌توانید آن را به شدت تکان دهید یا جریان قوی هوا را از آن عبور دهید. توصیه می شود، اگر فیلتر دستگاه شما پر شده است، آن را با فیلتر جدید جایگزین کنید تا راندمان و ماندگاری دستگاه شما بالاتر برود.

آشنایی با نحوه عملکرد فیلتر هپا

فیلتر هپا وسیله‌ای است که برای فیلتراسیون ذرات با قطر بزرگتر از 0.30 میکرون به کار می‌روند. این ذرات شامل آلاینده‌ها و ذرات ریز گردوغبار هستند. عملکرد فیلتراسیون فیلتر هپا به این صورت است:
ذراتی که قطری بزگتر از 100 نانومتر دارند در سطح بیرونی فیلتر گیر می‌افتند. این اولین مرحله تصفیه هوا توسط فیلترهای هپاست.
سپس برخی دیگر از این ذرات ریز که اغلب اندازه‌ای بزرگتر از یک میکرون دارند و موفق شده‌اند به همراه هوا وارد فیلتر شوند در ساختار در هم تنیده آن به دام می‌افتند و هوا از فیلتر عبور می‌کند.
اما این تمامی ذرات هوا نیست. ذرات دیگری نیز همراه هوا هستند که قطری کوچکتر از 0.1 میکرون دارند. این ذرات حرکتی نامنظم دارند و دائم تغییر جهت می‌دهد. تغییر جهت دائمی آن‌ها و ساختار فیلتر هپا سبب می‌شود از سرعت انتشار آن‌ها کاسته شود. به همین علت ممکن است بخشی از این ذرات بسیار ریز نیز در فیلتر هپا به دام بیفتند. به همین علت، اغلب فیلترهای هپا را فیلتر آنتی آلرژی نیز می‌نامند.
نحوه فیلتراسیون این ذرات به این صورت است که ذرات همراه جریان هوا در لایه‌های این فیلتر به دام می‌افتند و هوا به دلیل انعطاف پذیری بالا از آن عبور خواهد کرد. به عبارتی عملکرد فیلتر هپا مانند عملکرد یک لایه نیست که تنها بتواند ذرات با قطر مشخص را به دام بیندازد. بلکه می‌تواند همزمان ذرات با اندازه‌های مختلف (ریز و دشت) را به دام بیندازد و خیلی سریع هم پر نشود.

میزان فیلتراسیون انواع فیلتر هپا

فیلترهای هپا بسته به میزان فیلتراسیون از یکدیگر تفکیک می‌شوند. معیار سنجش میزان فیلتراسیون فیلتر هپا بر مبنای میزان فیلتراسیون ذرات با قطر 0.30 میکرون اندازه‌گیری می‌شوند.