گروه خبري : اخبار عمومی
تاريخ انتشار : 1402/04/24 - 08:49
كد :96

مشخصات فنی فیلتر هپا

فیلترهای هپا در تجهیزات تنفسی NIOSH با 9 درجه مختلف تقسیم بندی شده‌اند؛ آن‌ها بر اساس سه سطح بازدهی (95 ، 99 و 99.97 درصد) و سه سطح درجه‌بندی مقاومت فیلتر (N، R و P) طبقه‌بندی می‌شوند.

فیلتر هپا یا  Particulate Air) (High Efficiency  که به معنای فیلتر تصفیه هوا با راندمان بالا است، یک نوع فیلتر مکانیکی می باشد که در حدود 99.97 درصد ذرات معلق در هوا ذراتی همچون ریزگردها، کپک ها، گرده ها، باکتری ها و ویروس را جذب می کند. فیلتر هپا از فشرده شدن نامنظم الیاف فایبر گلاس، پوشال و حصیر خاص با تاشدگی آکاردئونی جهت بهبود عملکرد و با قطر میانگین 5/0  تا 2 میکرون، تشکیل شده است. این گونه فیلتر ها نوعی طراحی شده اند که توان جذب فوق العاده ای در جذب ریزآلاینده ها دارند.

فیلتر هپا از چه ساخته شده است

فیلتر های هپا یا فیلتر های پیش فلزی که به آن ها فیلترهای قابل شستشو هم گفته می شود در فیلتراسیون هوا،  عموما در مرحله اول قرار دارند. ساخت این فیلتر ها به گونه ای است که ورقه های توری فلزی به صورت چین خورده و تخت روی هم قرار دارند. نحوه قرار گرفتن این صفحات طوری است که در قسمت ورودی هوا شبکه ها بزرگ تر و به تدریج در آخرین مرحله دارای ریزترین شبکه می گردد. 

 

 

مشخصات فنی فیلتر هپا

علل نیاز به فیلتر های تصفیه هوا

با توجه به این که امروزه زندگی کردن در شهر های بزرگ و صنعتی یکی از عمده علت ایجاد بیماری تنفسی می باشند به طوری که هر چند وقت نفس تعدادی از این بیماران را می گیرد.  همان طور که می دانید آب، غذا و هوا از مهمترین فاکتورهایی می باشند که در زندگی و مرگ افراد تاثیرگذار است. میانگین نیاز بدن در طول روز 2 لیتر می باشد و میزان غذای مصرفی نیز می تواند محدود باشد به طوری که امکان زنده بودن بدون آب و غذا حدود دو هفته مقدور می باشد. اما بدون هوا امکان زنده بودن بیشتر از 5 دقیقه نمی باشد. منشا اولیه و طبیعی آلودگی های هوا می تواند از گرد و غبار در هوا و یا آتشفشان ها باشند که می تواند روی سیستم سلامتی انسان تاثیر گذار باشند. ولی با پیشرفت تکنولوژی و صنعتی شدن سامانه های جهانی، به دلیل تراکم بالای سیستم های صنعتی در برخی از شهرهای بزرگ، شاهد نبض ضعیف هوای پاک در این گونه شهرها می باشیم.
واضح است که در صورت عدم کاهش میزان آلاینده ها موجود در هوا، تنفس در چنین هوایی ابتلا به بیماری های تنفسی را چندین برابر می کند اما با به وجود آمدن روش هایی در کاهش این میزان از آلودگی هوا در محیط های مسکونی و غیره این بیماری ها به میزان چشم گیری کاهش پیدا کردند. یکی از این راهکارها، اعمال سیستم تهویه مطبوع هوا با قابلیت فیلتراسیون و پاکسازی می باشد. 

پرکاربردترین فیلترهای به کار رفته در سیستم های تهویه مطبوع

  • فیلترهای کیسه ای یا بگ فیلترها (Bag Filters) 
  • فیلتر هپا یا Hepa 
  • فیلتر های اولپا یا Ulpa

مشخصات فنی 

کارآیی این فیلترها بر اساس استاندارد اشری 76/52 با بستر فیتر ایرانی تا 60 % اندازه گیری شده که با همکاری هایی، که با برخی تولید کنندگان فیتر هپا در زمینه های فنی و عملی به دست آمده، امکان ساخت مدیا فیلترهای کیسه ای با راندمان های 80-85 % و 95-90 % جزو موارد اولیه وارداتی می باشد. افت فشار اولیه فیلترهای کیسه ای در جریان هوای 3400 متر مکعب در ساعت 
با راندمان 30-40 %  برابر پاسگال
با راندمان 45-50 %  برابر پاسگال
با راندمان 55-60 %  برابر پاسگال
با راندمان 80-85 %  برابر پاسگال
با راندمان 90-95 %  برابر پاسگال به طور معدل میانگیری شده است.

فیلتر هپا در جاروبرقی چیست، خرید فیلتر هپا، انواع فیلتر هپا، قیمت فیلتر هپا بیمارستانی، قیمت فیلتر هپا h13، فیلتر هپا هواساز، ابعاد فیلتر هپا