فیلتر کفی پلیتد
جنس مدیا یا بستر فیلتر این پیش فیلترها از الیاف مصنوعی (نبافته ) انتخاب شده که همراه با توری مخافظ با عمق های 50 یا 100 میلیمتر به صورت زیگزاگ یا آکاردئونی چین خورده در داخل قاب مقوایی یا فلزی قرار میگیرد .
قسمتهای باز قاب مقوایی نیز بصورتی طراحی و برش خورده که امکان عبور هوا از حدود 75 درصد سطح مقطع آن را ممکن ساخته است.
مشخصات فنی :
این پیش فیلترها که اصطلاحاً به کفی پلیتد و یا پانل مشهور است در طبقه بندی یوروونت تحت درجه EU-3 الی EU-9 بوده و افت فشار اولیه آن در جریان هوای 3400 متر مکعب در ساعت، 30 پاسکال با راندمان 35 الی 40% ، 40پاسکال با راندمان 45 الی50% ، 55 پاسکال با راندمان 55 الی 60% می باشد .
راندمان (افیشنسی ) آنها در جذب ذرات و غبار آتمسفری حدود 30الی 98درصد و قدرت ربایش خاک مصنوعی توسط این پیش فیلترها طی آزمایشات مختلف با تونل تست (اشری76/52) بین 80 تا 9/99 درصد از نقطه نظر راندمان وزنی مشاهده شده است. ابعاد متداول این پیش فیلترها برابر 600*600 و 300*600 باضخامت 50 و 100 میلیمتر و 50*490*490 میلیمتر میباشد . افت فشار نهائی (پیشنهادی ) این فیلترها با توجه به راندمان آنها 200 الی 250 پاسکال میباشد
فیلتر هپا مینی پلیتد
شایع ترین علت تخریب فیلتر هوا زمان استفاده است. یک فیلتر هوا معمولا بین ۵۰۰۰ الی ۱۵۰۰۰ کیلومتر بسته به شرایت محیط میتواند کارکند. در محیط های آلود و گرد و خاک زیاد قاعدتا عمر فیلتر هوا کاهش می بابد. با کثیف شدن فیلتر هوا قدرت موتور کاهش یافته و مصرف و آلایندگی خودرو زیاد می شود.
استفاده از فیلترهای هپا یکی از پر طرفدارترین و موثرترین روش های تصفیه هوا است. HEPA مخفف عبارت High Efficiency Particulate absolute است. سیستم هایی که مجهز به فیلتر هپا هستند قادر به جذب ۹۹٫۷% از ذرات معلق با اندازه بزرگتر از ۰٫۳ میکرون می باشند. این درحالی است که زیان آور ترین ذرات معلق که ممکن است در هوای اطراف ما وجود داشته باشد از ۰٫۳ میکرون بزرگتر هستند و توسط فیلترهای هپا به شکل موثری حذف می شوند.
فیلترهای هپا با قدرت و دقت بالایی که در جذب آلاینده های معلق هوا دارد ، هوای اطراف را تصفیه کرده و هوایی پاک و مطبوع برای تنفس مهیا می کند. ذرات آزبست ، باکتری ها و ذرات گرد و غبار توسط فیلترهای هپا تصفیه شده و از هوای اطراف حذف می شوند.
هوای اطراف بعد از ورود به دستگاه تصفیه هوا از فیلتر هپا عبور کرده و وارد فضای اتاق می گردد و این گردش به طور مداوم ادامه دارد. به این ترتیب ۹۹٫۷% از ذرات معلق موجود در هوا با عبور ازمنافذ بسیار ریز فیلتر هپا حذف می شوند. تکنولوژی هپا در سال ۱۹۴۰ ابداع شد و امروزه نیز در حال توسعه و پیشرفت است. استفاده از این تکنولوژی در دستگاههای تصفیه هوا باعث افزایش راندمان و کارایی این سیستم ها شده است.
علاوه بر این بسیاری از پزشکان و متخصصان برای کاهش علایم آسم و آلرژی استفاده از این فیلترها را توصیه میکنند. همچنین فیلترهای هپا یکی از از مهمترین تجهیزات مورد استفاده در اتاقهای عمل جهت استریل کردن هوای اتاق و حذف باکتری ها و ویروس ها است.