تصفیه هوای خانگی
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۲ ، ۳.۷ درصد مرگ میر هایی که در همان سال اتفاق افتاده ( شامل ۱۶% از مرگ های بر اثر سرطان ریه و ۲۹% از افرادی که بر اثر بیماری های قلبی جان خود را از دست دادند) با آلودگی هوای شهری ارتباط مستقیم داشته است. بنابراین آلودگی هوای شهرها که از دود کارخانههای صنعتی، ترافیک، گرمایش ساختمانها و ریزگردها سرچشمه میگیرد، تهدیدی بسیار جدی برای سلامتی ما به شمار میآید. همچنین علاوه بر آلایندههایی که از بیرون میآیند، در هوای داخل منازل نیز آلودگیهای مختلفی دیده می شود که بعضی از آنها به مراتب خطرناکتر از آلودگیهای شهری هستند.
با این حال، هرچند که تنفس هوای آلوده می تواند خسارتهای جبران ناپذیری برای سلامتی ما به همراه داشته باشد، به هیچ عنوان آن را جدی نمیگیریم. شاید فکر میکنیم که کاری از دستمان بر نمیآید.
شاید هم تصور میکنیم با بستن درها و پنجرهها در روزهای آلوده مشکل حل میشود. این در حالی است که متاسفانه فراموش کردن چنین خطری و سهل انگاری ما میتواند نتایج جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. توصیه ما این است که برای حفاظت از سلامتی خود و اطرافیانمان نسبت به کیفیت هوایی که تنفس میکنیم به اندازه کیفیت غذایی که میخوریم و آبی که مینوشیم، حساس باشیم ما بیش از 80% روز را در محیطهای بسته مثل خانه و محل کار سپری میکنیم و بنابراین مشکل آلودگی هوا چاره دارد! با استفاده از یک دستگاه تصفیه هوا خانگی باکیفیت میتوانیم هوای پاک را به خانه خود بیاوریم.
همانطور که اثرات مخرب کشیدن یک نخ سیگار در روز، با یک پاکت سیگار قابل مقایسه نیست، اثرات آلودگی هوا بر سلامتی ما در صورت استفاده از دستگاه تصفیه هوا در منزل نیز بسیار کمتر خواهد بود.
هوای داخل خانه پاک نیست
در منازل ایرانی، علاوه بر آلودگی های شهری که از منافذ ساختمان، در، پنجره و کانال های تهویه وارد خانه میشود، آلاینده های زیر نیز وجود دارند: • پوشش های الیافی مثل پرده و فرش • ذرات معلق ناشی از پخت و پز و سرخ کردن مواد غذایی • گازهای شیمیایی منتشر شده از محصولات چوبی و پلاستیکی • ذرات معلق آزاد شده توسط منسوجات (هر چیز بافته شده) بنابراین بستن درها و پنجرهها مشکلی را حل نخواهد کرد و باید با استفاده از تصفیه هوای خانگی، ذرات آلاینده خطرناک را از محیط پاکسازی کرد
کودکان ، بیماران و سالمندان در معرض خط جدی هستند
گروهی از بیماریهای تنفسی که (COPD) نام دارند و شامل آسم شدید هم میشود، بسیار پیشرونده هستند و هرچه فرد مبتلا بیشتر در معرض عوامل تحریک کننده محیط قرار گیرد، احتمال افزایش شدت بیماری بیشتر می شود. علاوه بر آن کودکان به دلیل تعداد تنفس بیشتری که در طول روز انجام میدهند و سالمندان به دلیل ضعیف تر بودن سیستم دفاعی در برابر آلایندههای محیط به شدت حساس هستند. بنابراین استفاده از راهکارهای مطمئن برای بهبود کیفیت هوا جهت حفظ سلامتی اعضای حساس تر خانواده که در معرض خطری جدی هستند، امری بسیار ضروری است.