تاريخ انتشار : 1401/06/29 - 11:04
كد :91
عملکرد چیلرهای جذبی
چیلرهای جذبی، بخش مهمی از صنایع را تشکیل میدهند که برای تولید آب سرد، از چرخههای کم هزینه و سالم بهره میبرند. دلیل سالم بودن چرخهی این دستگاهها را، میتوان عدم استفاده از مبردهای مضر برای سیستم نامید
مبردی که به محیط زیست آسیب نمیزند. چنین محصولاتی، در چند دههی گذشته که بحث حفاظت از لایهی اوزون بسیار داغ شده بود؛ محبوبیت بسیاری پیدا کرد.

بررسی عملکرد چیلرهای جذبی
در فشار و دمای خاص، برخی مواد خاصیت عجیبی برای ترکیب و واکنش، با سایر مواد نشان میدهند. برای دریافت چنین بازدهی، مایکل فارادی، نخستین کسی بود که فرآیند جذب، جداسازی و ترکیب مجدد مایعات را، برای ایجاد اثر خنککنندگی، مطرح نمود. در سیکل آمونیاک، آب نقش جاذب داشته، محلولِ آب-آمونیاک به عنوان مبرد عمل میکند. در سیکل دیگر، لیتیوم بروماید جاذب بوده، آب نقش مبرد را دارد.
آب در فشارهای مختلف، جوشش متفاوتی از خود نشان میدهد. بهعنوانمثال، اگر فشار را افزایش دهید، آب در دماهای بسیار بالاتر میجوشد و اگر فشار را کاهش دهید، آب در دماهای بسیار پایین میجوشد. اجزای اصلی چیلر جذبی، جاذب یا ابزوربر، کندانسور و ژنراتور هستند که تعیینکنندة عملکرد اصلی چیلر هستند. برای بهبود کارآیی سیستم، اواپراتور و یک مولد حرارتی نیز به کمک میآیند. فشار جو اطراف ما kPa (14.7psi) 101، سبب میشود که آب در دمای 100 درجه به جوش بیاید؛ اما تجربه ثابت کرده که اگر به سمت آسمان بالا برویم، آب در حدود 70 درجه سانتیگراد (158 درجه فارنهایت) به جوش میآید. دلیل آن کاهش فشار جو است که به kPa (4.9psi) 34 میرسد. این، دقیقاً سیستم عملکرد یک چیلر جذبی است که آب را در دمای پایین میجوشاند. فشار اواپراتور و محفظة جاذب در شرایط خلأ، تقریباً (0.12psia) kPa 0.84 است. این امر اجازه میدهد که آب در دمای 4.5 درجه سانتیگراد بجوشد و به همین دلیل، چیلرهای جذبی انرژی کمتری، برای عملکرد خود احتیاج دارند.
با تغییر فشار در داخل چیلر جذبی، آب و لیتیوم بروماید، قادرند که دائماً میان گاز و مایع، تغییر فاز دهند و همین حقیقت است که باعث ایجاد اثر خنک سازی در این چیلرها میشود. لیتیوم بروماید، نمکی است که به شکل مایع، در سیستم چیلرهای جذبی، مورداستفاده قرار میگیرد. مهمترین مشخصة این ماده، قدرت ترکیبی بالای آن با رطوبت است. به همین دلیل، در ساختمان چیلرها، با پاشیدن مقداری از لیتیوم بروماید بر بخار آب، این دو ماده جذب یکدیگر میشوند و ترکیبی سریع را صورت میبخشند.
نگهداری از چیلر جذبی
برای اطمینان از عمر طولانی چیلر جذبی خود، با کنترل منظم عملکرد صحیح دستگاه، اجزای مکانیکی و اجزای انتقال گرما در این سیستم، باید به طور مرتب آنالیز گردند. حین نگهداری از این دستگاه، پمپهای آن بایستی توسط کارشناسان به طور منظم بررسی شده، دستگاه از نظر سایش و نشت مبرد چک گردد. از عدم وجود لجن و رسوبات اطمینان حاصل شود، لولههای مبدل حرارتی، فاقد ترکخوردگی، حفره و آسیب باشند. یاتاقانهای پمپ نیز در صورت نیاز، میبایست تعویض شوند.
چگونگی نصب چیلر جذبی
بهتر است برای اینکار، سرسری عمل نکرده، ریش و قیچی را به پیمانکار یا کارشناسی مجرب بسپارید؛ که تجربهی کار با سیستمهای پیچیدهای مانند چیلرهای جذبی را داشته باشد. کاردانان مجموعهی ترمو تجهیز، میتوانند به شما در زمینهی خرید چیلرهای جذبی، طراحی، ساخت و تامین بودجه سیستمهای چیلر جذبی کمک نمایند؛ تا شما از یک راه اقتصادی و مقرون به صرفه، به سیستم دلخواه خود برسید.
مطالب مرتبط : فیلتر کیسه ای | فیلتر هپا